Wat doet Sterk met paarden

Paardencoaching kan je ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling, het opheffen van blokkades, het (her)ontdekken van je kracht en kwaliteiten, het overwinnen van angsten, het krijgen van inzicht in levensvragen, rouwverwerking en het verwerken van andere emoties en trauma's. Lees meer >>


Anne-Marie:

'Op mijn gemak. Dat is hoe ik me voelde toen ik bij Astrid en Rinske was. Ook al had ik wat schrik van de kracht van zo’n sterk paard, juist deze kracht bleek de basis te zijn voor een sessie met wederzijds respect.'

Lees meer >>

Paardencoaching Amsterdam, Paardencoach, Astrid Sterk, Paardencoaching Aalsmeer, Beemster, Paardencoaching, Sterk met paarden

persoonlijke groei, bewustwording, paardencoach, sterk met paarden, coaching met paarden, natural horsemanship,equitherapie, autisme, trauma, emotioneel, Amsterdam, Beemster, Aalsmeer, Amsterdamse Bos, Stal Wennekers, Wennekers, energie, team, individueel, single, alleenstaande, daten, dating, blind date, vrijheid, ruimte, loslaten, minder stress,, zelfvertrouwen, leiderschap, persoonlijk leiderschap, inzicht, communicatie, relatieproblemen, life coach, etui therapie, fries paard, Astrid Sterk, creatieve coaching, omgaan met verdriet, omgaan met verlies van een dierbare, overleden kind, rouwverwerking, onvrijwillig kinderloos, persoonlijke effectiviteit, verbinding, je hart volgen, life coaching, gecertificeerd, erkend, in contact met anderen, paarden, angsten overwinnen, angst, aanbod, diensten, teambuilding, teamdag, bedrijfsuitje, transformationeel leiderschap, mental coach, personal coach, persoonlijke ontwikkeling, effectiever communiceren, grenzen stellen, grenzen verleggen, samenwerken, doelgerichtheid, begeleiden, coachen, ervaren, leren, verbeteren, spiegelen, reflecteren, intervisie, confronteren, groepstraining, workshop, sessie, gedragsverandering, NLP, beter leiding geven, non-verbale communicatie, uitstraling, valkuilen, praktische handvatten, open communiceren, positief, spiegelen met paarden, nieuwe inzichten, Mony Roberts, observeren, vertalen, kudde, positie, gezondheid, ontspannen, Master Practitioner, conflicten, communicatieve vaardigheden, wandelcoaching, patronen doorbreken, leerdoelen, werk, interactie, verslaving, opvoeden, problemen met kind, kwaliteiten, talenten, creativiteit, evaluatie, coachtraject, dynamiek, sterke punten, burn-out, burn out, invloed uitoefenen, overtuigen, overtuigingskracht, management, ouderschap, zelf de regie nemen, aarden met paarden, waarmaken van je dromen en doelstellingen, professionele ontwikkeling, blokkades opheffen, patronen doorbreken, onderbewustzijn, ervarend leren, feedback, Transactionele Analyse, Systemisch Werk, familie opstellingen, bezieling, drijfveren, passie, Rinske, fries paard, sensitiviteit, paardencoaching

Bij paardencoaching wordt gewerkt met één of meerdere paarden om je bewust te maken van bepaalde processen, dingen die je in de weg zitten, doelen, emoties, krachten, talenten, angsten en gevoelens zodat je daar zelf verder mee aan de slag kunt.

Doordat er alleen vanaf de grond gewerkt wordt met de paarden in een veilige omgeving, is kennis of ervaring met paarden niet nodig. Je hoeft ook geen paardenliefhebber te zijn. Het kan zelfs zo zijn dat je angst hebt voor paarden. Hoe mooi zou het zijn, als je die angst overwint en daarmee een stap maakt om ook andere angsten aan te gaan.


Hoe werkt het?

Paarden zijn kudde- en prooidieren die zich - om te overleven - hebben ontwikkeld tot meesters in het scannen van hun omgeving. Met hun brede blik en sensitiviteit zijn ze in staat om situaties snel in te schatten en hier op te reageren. Het in verbinding staan met elkaar om als een harmonisch team te functioneren, is voor hen dan ook een kwestie van leven of dood en daarom een deel van hun natuur. Elk paard in de kudde heeft zijn rol en is hierbij dienend aan het grotere geheel.  


Van het hoofd naar het hart

Paarden piekeren niet over wat er gisteren allemaal gebeurd is of wat er morgen allemaal nog gedaan moet worden. Ze zijn van nature 'mindful' en leven in het hier en nu. Geen verborgen agenda; eerlijk, integer en zonder oordeel. In verbinding met mensen kunnen paarden prachtig laten zien, hoe wij er voor staan/ bijstaan. Paarden raken en brengen ons bewustzijn weer van het hoofd naar het hart. Terug naar oorspronkelijkheid, intuïtie en zelfbewustzijn.


Het paard als leermeester, spiegel en steunpilaar

Paarden spiegelen ons (innerlijke) gedrag door bijvoorbeeld hetzelfde gedrag te vertonen, of juist het tegenovergestelde (het spiegelbeeld). Ze kijken dwars door onze maskers en ruis heen, scannen onze energie en reageren puur op wat er in jou speelt. Bijvoorbeeld door je liefdevol te confronteren en troostend naast je te gaan staan. Of door je uit te nodigen om werkelijk contact te maken en aandacht te hebben voor wat van belang is voor jou. Waar woorden soms te kort schieten, laat een paard je door middel van lichaamstaal de essentie voelen.


Het uitgangspunt bij paardencoaching is dat je zelf - ergens diep van binnen - het antwoord al weet. Het paard helpt je door dit antwoord of inzicht naar de oppervlakte te brengen. En als paardencoach ben ik de vertaler van wat het paard laat zien en begeleid het proces dat hierbij in gang wordt gezet.

Wat vind ik nu echt belangrijk en hoe kan ik dat in mijn leven implementeren?

Hoe kan ik mijn talenten ontwikkelen en inzetten?

Wat weerhoudt me ervan om de dingen waar ik naar verlang te bereiken?

Hoe kan ik makkelijker in verbinding met mezelf komen en met anderen?

Wat voor werk past het beste bij me?

Ik sta op een punt in mijn leven dat ik niet meer weet hoe ik verder moet.

Ik heb een ingrijpende gebeurtenis te verwerken en wil weer grip krijgen op mijn leven.


Met elk thema dat in jouw leven een rol speelt kunnen we gaan werken. Dat wil echter niet zeggen dat (alleen) dit tijdens een coachsessie aan bod komt. Uiteindelijk dient zich altijd iets aan wat hoe dan ook opgehelderd, erkent of verwerkt moet worden.

©2019 Sterk met paarden | All rights reserved | Algemene voorwaarden Sterk met paarden | Webdesign by Miss Write